Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

PRED NAMI PESTER ODBOJKARSKI TEDEN

Danes in v sredo bo na odbojkarskih igriščih po Sloveniji zelo pestro, saj bodo tekme tako v ženskem kot moškem delu Sportklub prve lige, na delu pa bodo tudi nekateri klubi 1B. lige. Med prvoligaši bo v ospredju dvoboj Calcit Volleyja in Gen-I Volleyja.

Preberi več
Matic Eržen

ČEBULJ ZNOVA DO NAZIVA MVP

Klemen Čebulj je pretekli teden v poljskem prvenstvu z Asseco Resovio Rzeszow odigral dva dvoboja, obakrat tesno zmagal in si enkrat priigral naziv najboljšega odbojkarja tekme. Varovanci slovenskega selektorja Alberta Giulianija trenutno zasedajo šesto mesto prvenstvene lestvice

Preberi več
Aleš Oblak

NOVA KBM BRANIK UGNALA GEN-I VOLLEY

V sobotnem derbiju v Mariboru so igralke Nove KBM Branika v okviru 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige brez oddanega niza premagale Gen-I Volley. Do novih zmag sta prišla še vodilni Calcit Volley in ATK Grosuplje.

Preberi več
Aleš Oblak

NAJBOLJšE šTIRI EKIPE DO NOVIH ZMAG

Najboljši moški klubi so v soboto s tekmami 15. kroga nadaljevali Sportklub prvo odbojkarsko ligo. Na prvih dvobojih zadnje tretjine rednega dela prvenstva so vsi favoriti upravičili to vlogo in zanesljivo zmagali.

Preberi več
Aleš Oblak/FIVB

MAJA PAHOR ZAKLJUčUJE šPORTNO POT

Slovenska reprezentantka, v letošnji sezoni pa članica mariborske Nove KBM Branik, Maja Pahor, končuje športno pot. Prosta igralka, ki je decembra dopolnila 25 let, je kariero primorana zaključiti zaradi zdravstvenih razlogov.

Preberi več
Aleš Oblak

V SOBOTO NOVI OBRAčUNI DEKLET

V sredinem derbiju ženskega dela Sportklub prve odbojkarske lige je Calcit Volley še drugič v letošnji sezoni premagal Novo KBM Branik. V soboto Kamničanke čaka OD Krim, ki je presenetljivo ugnal Gen-I Volley, Mariborčanke pa bodo gostile ravno Goričanke.

Preberi več
Aleš Oblak

MOšKI VSTOPAJO V ZADNJO TRETJINO REDNEGA DELA

Moški del Sportklub prve odbojkarske lige bo v soboto vstopil v zadnjo tretjino rednega dela prvenstva, ki bo določila nosilce končnice. Trenutno najboljša štiri moštva bodo v tekmah 15. kroga doma gostila ekipe med petim in osmim mestom.

Preberi več
Aleš Oblak

MLADI REPREZENTANTI SPET SKUPAJ

Slovenska moška kadetska reprezentanca se bo jutri zbrala v Mariboru in opravila četrti cikel priprav na marčevske kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Preberi več
Aleš Oblak

TUJINA ALI DOMOVINA, 9. DEL – LANA ŠčUKA

Tokratna gostja rubrike Tujina ali domovina je Lana Ščuka, še druga Slovenka, ki v letošnji sezoni igra v elitni turški ligi. Ljubljančanka, ki jo je Turčija povsem prevzela, ne želi preveč načrtovati prihodnosti in se raje prepušča toku življenja.

Preberi več
PHOTO © Union Raiffeisen WALDVIERTEL

ACH VOLLEY LETO ZAčEL Z ZMAGO

Po točno treh tednih tekmovalnega premora so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana leto 2021 pričeli v avstrijskem Zwettlu pri ekipi Union Raiffeisen Waldviertel. S 3:1 so bili uspešnejši slovenski prvaki.

Preberi več