Odbojkarska zveza Slovenije
 
Nova KBM Branik

V 2. KROGU DERBI MED CALTICOM IN MARIBOROM

V petek se bo z dvema tekmama v ženskem delu nadaljevala Sportklub prva odbojkarska liga za sezono 2020/21. Odbojkarice ta konec tedna čakajo tekme tretjega, odbojkarje pa drugega kroga. V ospredju bo derbi med Calcit Volleyem in Merkur Mariborom.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENKI DANES ZAčENJATA Z NASTOPI NA EP

Slovenski odbojkarici na mivki Lana Žužek in Zala Špoljarič danes začenjata z nastopi na evropskem prvenstvu do 22 let v Izmirju. Za uvod se bosta naši dekleti pomerili s češko dvojico Julie Honzovicova in Karin Zolnercikova.

Preberi več
OK Kamnik

ZAGREBčANKE PRVA OVIRA DO LIGE PRVAKINJ

Slovenske državne prvakinje so uspešno začele sezono v Sportklub prvi odbojkarski ligi – ženske, saj so v Šempetru brez izgubljenega niza ugnale vedno neugodni SIP Šempeter.

Preberi več
OKS

23. SEPTEMBER - DAN SLOVENSKEGA šPORTA

Dan slovenskega športa bomo v Sloveniji kot praznik prvič obeleževali 23. septembra, naša država pa se bo s tem pridružila sedmim državam, ki imajo praznik športa. To so še Indija, Iran, Malezija, Katar, Turčija, Tajska in Japonska.

Preberi več
CEV

ZA PROGRAM CEV VELIKO ZANIMANJE

Evropska odbojkarska konfederacija CEV je v sodelovanju z azijsko konfederacijo ter Odbojkarsko zvezo Slovenije in Madžarsko odbojkarsko zvezo pripravila projekt z nazivom EuroAsia Coaches Cooperation, za katerega vlada veliko zanimanje.

Preberi več
Klemen Brumec

KAMNIčANKE žE V 2. KROGU KVALIFIKACIJ

Odbojkarice Calcit Volleyja bi v sredo, 23. septembra, ob 21. uri, v Zagrebu morale igrati svojo prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj. Vendar do nje ne bo prišlo, prava tako ne bo povratne tekme v Kamniku čez teden dni.

Preberi več
Aleš Oblak

REPREZENTANCI OPRAVILI NOV CIKEL PRIPRAV

Minuli vikend so se nadaljevale priprave mladih slovenskih odbojkarskih reprezentanc. Izbrana vrsta deklet do 17 let se še naprej intenzivno pripravlja na bližajoče se oktobrsko evropsko prvenstvo, najmlajše odbojkarice s širšega spiska pa so se znova dokazovale selektorki.

Preberi več
CEV

NA EP SLOVENIJO TOKRAT ZASTOPAL ANTON PEVC

Na plaži Majori v Jurmali se je včeraj zaključilo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki. Še tretji zaporedni naslov prvakov Stare celine sta si priigrala Norvežana Anders Mol in Chrisitan Sorum, pri dekletih sta zlato osvojili Švicarki Anouk Vergé-Dépré in Joana Heidrich.

Preberi več
Aleš Oblak

ZA ODBOJKARJI SEDE USPEšNE PRIPRAVE

Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede je zaključila priprave v Novi Gorici, kjer je opravila vrsto treningov pred bližajočimi se kvalifikacijami za evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Pripravam so se priključila tudi dekleta.

Preberi več
Aleš Oblak

EVA MORI ODSLEJ ZA TURšKI ILLER BANKASI

Slovenska reprezentantka Eva Mori se seli v Turčijo. Potem, ko je lansko sezono uspešno igrala v vrstah poljskega prvoligaša LKS Commercecon Lodža in prvenstvo zaključila kot najboljša podajalka, se bo v turškem prvenstvu preizkusila v dresu Ilbanka.

Preberi več