Odbojkarska zveza Slovenije
 
VolleyballWorld

REPREZENTANT KOšENINA PRVA OKREPITEV CALCITA

V taboru državnih podprvakov nadaljujejo s kadrovanjem pred sezono 2022/23. Napovedali so velike spremembe v njihovi moški zasedbi, v kateri bosta iz lanske postave ostala le Jan Klobučar in domači up Nik Mujanović. Prva okrepitev, ki jo predstavljajo Kamničani, je Alan Košenina.

Preberi več
CEV

SLOVENSKE KADETINJE NA PRIPRAVAH NA EP

Slovenska ženska reprezentanca do 17 let se bo jutri v Mariboru zbrala na pripravah na evropsko prvenstvo, ki ga bo od 14. do 24. julija gostila Češka. Selektor Boris Klokočovnik bo na pripravah računal na 14 odbojkaric.

Preberi več
OK Triglav Kranj

DP V ODBOJKI NA MIVKI ZOPET V KRANJU

Državno prvenstvo v odbojki na mivki se že tradicionalno odvija v Kranju in tudi letos bomo najboljše slovenske odbojkarje in odbojkarice spremljali na Gorenjskem. Boji za državno lovoriko bomo potekali od 21. do 23. julija.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENSKI KLUBI DOBILI NASPROTNIKE

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze smo spremljali žreb evropskih pokalov za sezono 2022/23, nasprotnike v kvalifikacijah za Ligo prvakinj ter pokalih CEV Cup in CEV Challenge pa so dobili vsi slovenski predstavniki.

Preberi več
Conny Kurth

ZEMLJAKU ZA ZAčETEK SEZONE 11. MESTO

Slovenski odbojkar na mivki Nejc Zemljak je v paru z Nemcem Paulom Henningom nastopil na prvem turnirju prestižne serije v odbojki na mivki King of the Court za sezono 2022, ki ga je gostil Hamburg in osvojil 11. mesto.

Preberi več
OZS

FESTIVAL ODBOJKE NA MIVKI

Zreče bodo prizorišče tretjega letošnjega festivala odbojke na mivki v okviru evropskega projekta CEV School Volleyball. Otroci in mladi do 15. leta starosti se bodo na igriščih s peščeno podlago zbrali 1. julija, dogodek bo potekal v organizaciji OK Weiler Volley Zreče.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENSKI ODBOJKARJI IZGUBILI Z JAPONCI

Slovenska moška reprezentanca je morala na zadnji tekmi drugega turnirja elitne Lige narodov priznati premoč Japonski. Azijski odbojkarji so bili boljši s 3:1 (21, -22, 18, 19). Tretji turnir VNL bodo Slovenci igrali od 5. do 10. julija na Poljskem.

Preberi več
CEV

LUKSEMBURžANKE PROTI SLOVENKAM BREZ MOčI

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je srebrno evropsko ligo zaključila s prepričljivo zmago nad Luksemburgom. Naša dekleta so bila od tekmic boljša z 0:3 (-17, -16, -17). V drugem delu sezone jih čakajo še kvalifikacije za EuroVolley 2023.

Preberi več
Aleš Oblak

OD LANSKE EKIPE SAMO KLOBUčAR IN MUJANOVIć

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v minuli sezoni po letu dni premora v državnem prvenstvu spet osvojili drugo mesto, bodo v novo sezono krenili v močno spremenjeni zasedbi. Na mestu trenerja bo ostal Matija Pleško, od igralcev pa le reprezentanta Jan Klobučar in Nik Mujanović.

Preberi več
VolleyballWorld

ITALIJANI PREPRIčLJIVEJšI OD SLOVENCEV

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala na sedmi tekmi elitne Lige narodov priznati premoč Italiji. Tekmeci so bili prepričljivejši s 3:0 (19, 16, 21). Jutri našo izbrano vrsto čaka pomemben obračun z Japonsko.

Preberi več